Higijena sa poštovanjem:

srce naše misije

Za svaku ženu, jedinstvena osetljivost

Za nas u Laboratoriji Bioderma, razvijanje dermokozmetičkih proizvoda koji poštuju kožu je naš razlog postojanja.

Poštovanje kože znači ponuditi joj širok spektar proizvoda koji garantuju efikasnost u čišćenju svih nečistoća iz spoljne sredine, poštujući prirodnu barijeru kože i njen hidrolipidni sloj. Zahvaljujući neagresivnim, koži bliskim surfaktantima koji se sistematski koriste u našim formulacijama, pretvorili smo filozofiju o poštovanju tvoje kože u realnost.

Poštuj svoju kožu pravilnom higijenom, u zavisnosti od njenog tipa.

Pravilna higijena je primarni korak za sve tipove kože i neophodno je usvojiti higijenu koja poštuje kožu, u skladu sa njenom prirodom. Ovo je posebno važno ukoliko postoje neki problemi sa kožom.

Potrebno je praviti razliku između tipova kože i povezanih stanja sa specifičnim potrebama.

Masna koža

Za kombinovanu do masne kože

Ovaj tip kože proizvodi veće količine sebuma (hiperseboreja) i kvalitet ovog sebuma je oslabljen. Ovo se naziva diseboreja.

Koristite Sébium H2O micelarnu vodu koja se ne ispira, ili ako preferirate umivanje, koristite Sébium gel za umivanje.

Osetljiva

Za osetljivu kožu

Ukoliko je vaša koža reaktivna, sklona alergijama ili osetljiva na šminku, nečistoću i ostale spoljašnje uticaje kao što je zagađenje

  • Koristite Sensibio H2O da skinete šminku i temeljno očistite sve čestice koje se nakupljaju na koži u toku dana. Sensibio H2O umiruje čak i najosetljiviju kožu. Uz nju se može koristiti i Sensibio gel za umivanje.

Dehidrirana

Za dehidriranu kožu

Kada tvoja koža postane dehidrirana, osetljiva i pruža osećaj nelagodnosti i izgubi sjaj.

  • Hydrabio H2O micelarna voda čisti kožu, uklanja šminku i pruža hidrataciju zahvaljujući jedinstvenoj komponenti, Aquagenium™ patentu. Bioderma je pronašla rešenje za dehidriranu kožu, zahvaljujući Aquagenium™ patentiranoj formulaciji koja stimuliše prirodnu sposobnost kože da aktivira prirodne procese hidratacije.

Suva i atopična

Za suvu, veoma suvu i atopičnu kožu

  • Zahvaljujući našim jedinstvenim patentiranim dermatološkim formulacijama, svaki od proizvoda iz Atoderm linije obnavlja hidrolipidni sloj kože, posebno tamo gde nedostaju hidratacija i lipidi.
  • Za normalnu do suve kože, koristite Atoderm blagi gel za tuširanje, koji je bez sapuna.
  • Za veoma suvu, irititanu i/ili atopičnu kožu koristite Atoderm ulje za tuširanje ili Atoderm Intensive penasti gel za lice i telo.

Skalp

Ne zaboravimo i kožu glave

U zavisnosti od stepena osetljivosti, skalp i kosa takođe mogu da traže specifično formulisane proizvode visoke tolerancije.

  • Bioderma laboratorija je 1977. kreirala Nodé šampon, prvi šampon bez deterdženta koji čuva prirodnu zaštitnu barijeru osetljivog skalpa. Nodé je danas dermatološka preporuka za lečenje peruti.

Sensibio H2O, dnevna rutina.

Sensibio H2O je lider u svojoj kategoriji i preporučuje se širom sveta od strane dermatologa, farmaceuta ali i šminkera.

Saznajte više