Kika

Bodypaint umetnica i iluzionistkinja

smederevo

Biti i ostati Kika nije bilo lako

MORALA JE DA OSTANE SVOJA

Kiku ne drži mesto. Ne privlači jednostavnost. Ne funkcioniše bez izazova. A njih je, težih ili lakših, u njenom životu baš bilo. Njena nekonvencionalnost u oblačenju, ponašanju i životnim izborima bila je, u rodnom Smederevu, često neshvaćena, sputavana, prozivana. Pokušaji da bude “običnija” činili su je nesrećnom. Morala je ostati svoja.

Ustajala je, padala, učila, maštala… Bavila se sportom, udavala se i razvodila. Oslikavala murale, dečja lica, svoje lice. Ovladala je slikanjem iluzija na telu, fotografijom i videom… I evo je danas pred nama: uspešna žena sa milionima pregleda na YouTube kanalu, nastupima širom sveta, saradnjom sa čuvenim holivudskim studijima i agentom u Americi.

Mama dva dečaka, profesionalna u onom što radi, prelazila je prepreke i ostala Kika. 

Sa 34 godine, razvedena i bez posla, odlučila je da svojoj strasti za crtanjem da poslednju šansu. Na Internetu je videla oslikavanje iluzija na telu i počela da traga za tutorijalima. Istraživala je. Učila dok deca spavaju. Isprobavala. Dopalo joj se. Htela je još.

Uspeh koji je ostvarila nije došao preko noći

NIKADA NIJE KASNO

NYX “Face Awards” takmičenje je, 2016, kao nagradu pobedniku nudilo putovanje u Holivud – Kikin najveći san. Kad Kika želi, ona to uradi. Pobedila je. A onda joj se osmehnula i sreća:  svetski poznat DJ je na svom Facebook nalogu podelio njen pobednički video, “drvenu lutku”. Naredni dan je promenio Kikin život. Video je dostigao milion pregleda, mejlovi i ponude su pljuštali. Ugrabila je svoju šansu. “Kada moje ruke osete četkice, osetim neku posebnu moć, jedva čekam da pokažem šta sve sa njima mogu da uradim”, kaže.

Teško je bilo biti drugačiji u malom gradu poput Smedereva. Kikina strast ka hororu i zidovi njene sobe oslikane lobanjama i zmijama plašili su decu. Njene plave obrve i kosa, pirsing i nekonvencionalna odeća donosili su epite: narkomanka, lujka, frik… Tek nakon uspeha i intervjua, mali grad je polako počeo da je prihvata. “Zbog ružnih komentara prestala sam da izlazim, to mi je omogućilo da ostanem kod kuće, posvetim se deci, učim. Danas sam im zahvalna na tome”.

Podrška porodice i najbližih prijatelja pomaže joj je da ostane svoja.

– Govorili da je za mene kasno, zaboga imam 34 godine i decu, zar da crtam po sebi i snimam se kao klinke? A kada čujem: “Ti to ne možeš…”, e tada ću da “pokidam” – kaže Kika. – Nikada nije kasno da počneš da se baviš nečim, samo ako to želiš.

Sensibio H2O

Kako Kikina koža podnosi tako mnogo šminke, na telu i licu?

Zbog jakih pigmenata boja koje koristi, često je morala da ih “sastruže” pilingom. Negu kože je, kaže, zanemarivala. Danas, “u ovim godinama”, sa osmehom kaže da to mora da promeni, jer zna da će joj se nemar kad-tad osvetiti.

Važno joj je da nega bude ekspresna i brza. Možda će preokret doneti Sensibio H2O micelarna, koja skida 99% nečistoća sa kože. Čak i kada se šminkate kao Kika.